onsdag 20. november 2013

Øving med Photoshop: Montasje

For øyeblikket eksperimenterer vi med Adobe Photoshop i timene. Her har jeg eksperimentert med å lage montasjer. Montasje vil si bilder som er klippet ut og limt sammen for å gi en eller annen mening eller et budskap. Her er noen av montasjene jeg lagde:


Denne montasjen lagde jeg først. Den er veldig enkelt satt sammen: bildene er bare forminsket og puttet rundt på bildet. Ellers har jeg bare brukt "brush tool" med sort farge for å gjøre overgangen mellom to av bildene litt mykere.

Denne montasjen gir en eventyrlig, høstlig og skogaktig følelse.



Dette er den andre montasjen jeg lagde. Her har jeg eksperimentert veldig enkelt med "quick selection tool" for å klippe ut bildene slik at de ble som enkelte objekter. Denne montasjen er bare for å illustrere, og ble gjort veldig fort, derfor er den veldig røff og ikke så finpusset.


Til slutt gikk jeg ut for å lage en montasje av bilder jeg tok på klasseturen i Frankrike. For å lage denne montasjen har jeg forminsket bilder, og brukt både "quick selection tool", "magnetic lasso, og "magic selection tool" for å klippe ut bildene slik jeg ville ha dem. Denne montasjen likte jeg veldig godt.

tirsdag 19. november 2013

Øving med Photoshop: Kopiering av områder på bildet

For øyeblikket eksperimenterer vi med Adobe Photoshop i timene. Her har jeg prøvd å lage et kopiere et område på bildet:



For å kopiere et område på bildet lager du først en kopi av bakgrunnslaget slik at du har det for sikkerhetsskyld. Etterpå så velger du verktøyet "Clone Stamp Tool", holder inne "alt" og klikker på det området du ønsker å gå ut i fra. Her er en av bildene jeg lagde på denne måten, og for å få ansiktet til å passe måtte jeg kopiere laget enda en gang, forminske bildet og holde inne "alt" og klikke på ansiktet i det nye laget.

Øving med Photoshop: Sort/Hvitt bildet med et farget område

For øyeblikket eksperimenterer vi med Adobe Photoshop i timene. Her har jeg prøvd å lage et sort/hvitt bilder med et farget område. Her er bildet jeg endte opp med:


For å lage et sort/hvit bilde med et farget område kopierte jeg bakgrunnslaget og brukte "black & white" justeringen på kopilaget. Så brukte jeg verktøyene "Quick Selection Tool" og "Magic Wand Tool" for å å merke de områdene jeg ville skulle være farget, og slettet de merkede områdene på kopilaget slik at man ser laget med farge på der i stedet.

mandag 18. november 2013

Linosnitt

De 2 siste ukene har vi arbeidet med linosnitt.
Vi var på fotosafari på Bergen Naturhistorisk Museum for å finne motiver. Jeg valgte et bilde jeg tok av en skjære som mitt motiv, deretter arbeidet jeg på photoshop med funksjonene svart/hvitt og threshold for å stilisere bildet til en sort og hvit flate. Slik ble det seende ut:

Etter å ha valgt motiv, tegnet jeg det på en linoleumsplate, og begynte å skjære ut de feltene som skulle være hvite med et huljern. Det er veldig viktig å huske at de feltene som står igjen vil få trykksverte på seg. Mens jeg hold på å skjære ut motivet så jeg at det var flere felt jeg kunne ta vekk for å lettere se motivet, så jeg gjorde det. Jeg så også at for å gi trestubben skjæren sitter på litt mer karakteristikk, altså, at det er lettere å se at det er en trestubbe og at skjæren og stubben ikke skulle sige for mye sammen, så improviserte jeg litt.






Når jeg var ferdig med å skjære ut motivet mitt begynte tok jeg trykksverte på en glassplate, rullet en valse slik at trykksverten var jevn på valsen, og så rullet valsen over linoleumsplaten.




Etter du har gjort dette legger en et papir oppå linoleumsplaten, legger dem inne i en avis, og kjører de gjennom en stor rulle.

Jeg tok først noen prøvetrykk med linoleumsplaten bare dekket av sort trykksverte. Etter hvert som at jeg så at motivet ble slik jeg ønsket begynte jeg å trykke på ris-papir.
Jeg bestemte meg for å prøve å trykke med to farger: sort på skjæren, og brun på trestubben. Dette er de to trykkene jeg fikk som jeg likte best:

Det til høyre er det jeg syntes var best fordi den var mest detaljert. Når jeg trykte dette trykket hadde jeg akkurat passe mengde med trykksverte på platen, så den har ikke blitt skvist utover og fjernet detaljer. Jeg liker også godt hvordan ris-papiret har absorbert trykksverten hvor skjæren er i motivet, og fått den til å se mer ekte ut, som om den har fjær. Trykket til venstre har sine gode kvaliteter det også., og jeg liker spesielt godt fargen jeg fikk på trestubben, og hvor jevn fargene har blitt.